Hoi!

Wat fijn dat je er bent! Ik ben Ellen, logopedist en moeder van Lorenzo.

Het is zo bijzonder om te zien hoe een baby die alleen kan huilen, verandert naar een kindje dat kan praten. En toen mijn eigen kindje voor het eerst “mama” zei wist ik zeker dat er net een wonder was gebeurd!

Door mijn opleiding en ervaring weet ik veel over de taal-spraakontwikkeling bij jonge kinderen. Ik weet dus ook dat de taalontwikkeling niet bij alle kindjes even snel gaat of vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn we ook allemaal verschillend! We hebben allemaal onze sterke en zwakke punten. Zelf ben ik bijvoorbeeld best wel goed in kaartlezen, maar heb ik een beroerd richtingsgevoel. Ik ben gek op taal maar ik ben wel dyslectisch.

 

,,

Een logopedist ziet een kindje meestal 30 min. per week. Hoeveel tijd heb jij om taalaanbod te geven?

Iedereen zit op een unieke manier in elkaar. Juist dat wil ik ouders ook leren: hoe ze de taal kunnen stimuleren, specifiek bij hun eigen kindje. Gebruik makend van alles wat je kindje eigen maakt. Zodat niet alleen de woordenschat groeit, maar ook het zelfvertrouwen van kind en ouder!

Taal is overal om ons heen. We praten de hele dag met elkaar, worden geacht alles met woorden op te lossen. En te leren door te lezen of te luisteren naar wat mensen ons vertellen. Als de taalontwikkeling achterblijft, kunnen de gevolgen voor het kindje en de ouders groot zijn. De wachtlijsten bij de meeste logopediepraktijken zijn echter enorm lang. En juist de eerste 7 jaar zijn zo belangrijk voor het leren van taal. Des te belangrijker om ouders te leren hoe ze de taalontwikkeling kunnen stimuleren vanuit verbinding en plezier.

In mijn logo staat een zaadje dat aan het ontkiemen is. Dit staat voor de ontkiemende taalontwikkeling van jonge kinderen en na mijn cursus weet je als ouder precies hoe je de beste omstandigheden kan creëren voor dat zaadje.

Geef jij je kindje dat ook cadeau?

Leer mij beter kennen

Hobby's

Wandelen in het bos, schilderen, knutselen met Lorenzo en in bad gaan.

Gekke weetjes

Vroeger wilde ik vulkanoloog worden. Ik ben één van de weinige dyslectische logopedisten en mijn lievelingseten is pasta met citroensaus.

Waar ik voor sta

Taalontwikkeling ondersteunen vanuit verbinding, plezier en vertrouwen.

Wat je bij mij niet tegenkomt

Druk op kinderen, alle kinderen op dezelfde manier laten leren, ouders veranderen in leraren.