Familiemediation
Als familiemediator ben ik gespecialiseerd in familiezaken voor gezinnen met kinderen, want ook als jullie stoppen als partners, jullie gaan door als ouders. Juist in deze complexe en emotionele situatie, voor jullie maar helaas ook zeker voor de kinderen, wordt mediation sterk aanbevolen. Ervaringen wijzen uit dat kinderen hier ook erg bij gebaat zijn, geen vechtende (dure) advocaten maar in een rustige setting goede, werkbare afspraken maken.

Samen Praten is opgericht vanuit mijn visie dat ouders op een goede manier met elkaar kunnen communiceren omtrent de zorg en opvoeding van de kinderen en dat de praktische zaken goed geregeld zijn zodat daar geen negativiteit over hoeft te ontstaan, de ontstane situatie is vaak al meer dan lastig zat. Wanneer jullie hier samen over praten hoeven jullie kinderen niet belast te worden met “grote mensen problemen”.

Tijdens onze gesprekken zullen we diverse onderwerpen bespreken welke geregeld dienen te worden voor de toekomst, denk hierbij aan de woonruimte, de boedel en de financiën als de kinderalimentatie. Daarnaast dient er een ouderschapsregeling te worden opgestelt, hierin regelen jullie het ouderschap voor jullie kind(-eren) voor na de scheiding. Ik noem dit nadrukkelijk een regeling en geen plan, want het ouderschap moet goed geregeld zijn.

Zodra alle afspraken naar tevredenheid op papier staan en de handtekeningen geplaatst zijn, begint er een nieuw hoofdstuk in jullie leven, zonder elkaar maar met de gezamenlijke zorg voor jullie kind(-eren).
Jullie ervaren in de loop van de tijd of de gemaakte afspraken ook op termijn goed werken, omtrent de ouderschapsregelng of bijvoorbeeld de alimentatie, en ik bied dan ook nazorg dat we binnen 12 maanden samen om tafel gaan om dit te bespreken. Het eerste uur van deze nazorg bied ik kosteloos aan en mocht het blijken dat er nieuwe gesprekken nodig zijn dan zal ik jullie graag begeleiden tegen een gereduceerd tarief.